Onderwijs

 

schaap_met_5_poten_largeDocentcoach

Elke docent is anders en geeft dus op een eigen manier les of wil dit lesgeven ontwikkelen. Maar ook elke leerling is anders. En elke school is anders. De werkdagen van docenten zijn vaak lang, de werkdruk is hoog en de verschillen tussen leerlingen groot. U bent geen ‘schaap met vijf poten’.

Vragen die onder docenten leven kunnen zijn: hoe kom ik vanuit mijn rol als docent in contact met de leerling? Hoe krijg ik een goede werksfeer in mijn klas? Wat past bij mij en bij de leerlingen? Waar liggen eventuele knelpunten? Hou verhoud ik mij tot mijn collega’s, ouders, management en directie?
In de begeleiding ga ik samen met u op zoek naar hoe u als mens in relatie tot uw professioneel handelen functioneert. Indien nodig kunnen we ingaan op aspecten als klassenmanagement, orde houden, regels en de uitvoer daarvan.

Gespreksonderwerpen

  • tijdsdruk
  • klassenmanagement
  • orde in de klas
  • werk- en studiestress
  • relaties met collega’s
  • ontwikkeling van onderwijsmateriaal
  • professionalisering

Wilt u meer weten over mijn werkwijze, klik dan op ‘Coaching’. U kunt ook meteen contact met mij opnemen.

Projectleiding en uitgeefzaken

Ondertussen heb ik meer dan tien jaar ervaring met het uitdenken en ontwikkelen van lesmethoden en bijbehorende digitale producten. Zoekt u iemand die buiten de kaders kan denken en de juiste leerinhoud, didactiek kan vertalen naar de onderwijsmarkt, dan bent u bij mij aan het juiste adres. Het afgelopen jaar heb ik een klus gedaan voor mijn vorige werkgever Noordhoff Uitgevers en op dit moment word ik ingehuurd door Uitgeverij Staal & Roeland. Als u meer informatie wilt dan neem ik graag contact met u op.

digitale-leraar-300x202Docent

U kunt mij inhuren als docent voor het primair onderwijs, want daar ben ik specifiek voor geschoold. Ook heb ik lesgegeven in het middelbaar onderwijs en aan de Hanzehogeschool en zat ik in de stuurgroep voor het internationale project To-Gather, dat gericht is op diverse facetten van burgerschap in Europa. Als projectleider en uitgever geef ik regelmatig presentaties en workshops voor docenten.

 

 

STIR_LOGO_roze_1